Laat kinderen met een ziekte of handicap hun eigen kracht beleven in elke situatie

 

“Je kan als kind niet voorkomen dat er rampen in je leven gebeuren. Je kan er wel invloed op hebben hoe je ze wilt beleven!”
“Dat je van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder bent en dat je dat soms vergeet. Daar herinneren jullie kinderen dan aan” Demian, 6 jaar

 

Je eigen, veilige plek

 

Wanneer je als kind te maken krijgt met een ziekte, trauma of handicap lijkt dit vaak het allergrootste en belangrijkste in je leven. Het is dan heel makkelijk om te vergeten dat je ook nog sterk en bijzonder bent. Zelfs je ouders verliezen dat wel eens uit het oog.
De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laten we je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen.

 

Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er gewoon even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig om je weer zo te zien.

 

Voor álle kinderen die het moeilijk hebben

 

Onze vrijwilligers bezoeken ieder jaar duizenden kinderen, tieners en jong volwassenen met een ziekte, handicap of een andere lastige situatie. We werken in zo’n 20 ziekenhuizen. Daarnaast gaan we naar instellingen, scholen en kinderen thuis. Of er nu sprake is van een ziekte, handicap of ander probleem, ieder kind heeft recht op een eigen veilige plek
Met een Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee op een droomreis in hun eigen fantasie. In een sprookjes-achtig bos zonder bedreigingen vergeten ze de problemen. Het is een plek waar meisjes zich weer prinsessen en jongens zich echte superhelden kunnen voelen. 

 

Ieder kind krijgt een kristal waarmee het op ieder moment een eigen regenboog kan maken. Wij vinden het telkens weer een wonder om te zien hoe goed kinderen zelfstandig hun droomplek kunnen oproepen. Hoe ze helemaal zelf in staat zijn om hun levensplezier en draagkracht te vergroten.

 

Dank je wel Holly

 

De ontdekker van de Regenboogboom is Holly, een 5-jarig meisje met leukemie. Ze droomde van een Regenboogbos waar ze gelukkig was. Eenmaal wakker merkte Holly dat ze er in gedachten steeds opnieuw naar toe kon. Ze werd er vrolijk en blij van en was een stralend middelpunt van haar omgeving tot haar dood in 1986.
Het was Holly’s hartenwens dat álle kinderen, ziek of gezond, onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten. Sinds 1992 doet Stichting de Regenboogboom hiervoor haar best. Geïnspireerd door het verhaal van Holly en overtuigd van de kracht van dromen en fantasie.

 

Een ervaring van een moeder

Bedankt.....
Van behandelkamer naar behandelkamer.
Verpleegsters en daarna ook artsen.
Een infuus prikken. Zoeken, voelen, wroeten. Geen ader te vinden die nog nooit geprikt is. Zenuwen op de gezichten.. Een misselijkmakend gevoel.
Een heel dapper jongetje die het ondergaat. Door zijn tranen heen probeert hij controle te houden... 
Een jongetje dat meewerkt, terwijl dit door alle ziekenhuistrauma's niet het normaalste is voor hem.

Een jas aan doen, een hand geven, of tandenpoetsen, het kan allemaal een strijd worden. Maar hier in dit ziekenhuis werkt hij mee. Uit angst, of misschien omdat hij weet dat er niet tegen te vechten is.
Misschien ook wel uit vertrouwen.. Hij is hier thuis..helaas is hij hier zo thuis..
Blauwe plekken, pleisters. Niemand die het lukt een infuus te prikken vandaag.
Dikke rode ogen, een blik vol angst en pijn. Daar loopt hij terug naar de ziekenhuiszaal. Wij zo machteloos.. Een misselijk leeg gevoel.. Schoudertjes die hangen....verdriet.

Na een gesprek loop ik met lood in mijn schoenen terug naar de zaal.. Ik verwacht moedeloosheid.....angst en verdriet.
Bij de deur adem ik diep in, klaar om te troosten.. Om de moed weer terug te vinden. Een reden te zoeken om weer vol goede moed door te gaan.
Wat ik aantref is van alles, maar niks van dit alles had ik kunnen denken.
Onze jongen komt stralend op me af. Een schittering in zijn nog rode ogen.. Hij lacht voluit.. Ik zie geluk, moed en hoop.

”Mama,” zegt hij met zijn zachte hese stemmetje dat beschadigd is door de hartoperaties die hij kreeg.
“Mama, kijk eens ik heb een echte kristal gehad!!! Een bijzondere kristal! En we hebben liedjes gezongen! Kijk eens!!!”
Hij voelt geen pijn, hij merkt geen angst. Hij ziet de regenboogboom, de mooie kristal.
Mijn lijf vult zich met opluchting, hoop en geluk. Wat ontzettend lief..
Een lachende jongen.. Trots. want ze hebben speciaal voor hem gezongen!
De kristal krijgt een mooi plaatsje in huis... Het geluk en de troost van dat moment krijgt een plekje in ons hart...
Bedankt!

 Stichting de Regenboogboom
Postbus 329
3760 AH Soest

Tel. +31 (0)35-588 16 60
E-mail: info@regenboogboom.nl

Bezoekadres:
 

  1. Spoorhaven 10-18
    Berkel en Rodenrijs
  2. Beckeringhstraat 51
    3762 EV Soest

www.regenboogboom.nl

© 2012 - 2019 Regenboogboomkristallen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel