Holly is het meisje dat het Regenboogbos voor het eerst ontdekte. Het was háár hartenwens dat alle kinderen van de wereld onder de Regenboogboom kunnen zitten en zo de weg naar een veilige plek in zichzelf vinden. Een plek waar angst, pijn en verdriet niet bestaan. Een veilige plek waar je kunt ontladen, jezelf kunt zijn en kracht op kunt doen.
Stichting de Regenboogboom wil Holly's wens in vervulling laten gaan zodat alle kinderen van de wereld kunnen ervaren dat ze de kracht en de moed hebben om iedere uitdaging aan te gaan. Onze empathie, warmte, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar jouw eigen droomplek.

In Engeland, in 1986, heeft een meisje een terminale vorm van leukemie. Vrienden en familie zijn erg verdrietig en iedereen doet zijn uiterste best om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Holly is enig kind. Er is ook een vrijwilliger, June, die het gezin ondersteunt. Het raakt haar om het gezin zo uit elkaar te zien vallen, terwijl ze elkaar juist nu zo nodig hebben.

Wanneer June op een avond in bed ligt, met al haar gevoelens van machteloosheid, vraagt ze zich af wat ze kan doen. Ze valt in slaap en heeft een bijzondere droom: Ze loopt met Holly door een prachtig bos. Het is heerlijk weer en Holly heeft veel pret. Ze rent van de bomen naar de bloemen, achter een vlinder aan en soms lijkt het wel of ze vliegt. Ze schatert van het lachen.

Wanneer June wakker wordt, kan ze zich de droom nog heel goed herinneren. Dit is misschien een idee! Ze zoekt wat mooie muziek bij elkaar en gaat zo snel mogelijk naar Holly toe. Wanneer ze daar aankomt zit Holly opgewekt op bed en voordat June iets kan zegen begint Holly al: "Ik heb gedroomd van een heel mooi bos. Jij was daar ook! We hebben gespeeld en gedanst en nog veel meer." Samen lopen ze in gedachten weer door het bos, ze hebben enorm veel plezier. 

Elfenprinses met rode schoentjes

 

 

 

 

Holly weet heel goed wie ze in de gewone wereld is: een meisje van vijf jaar met een ernstige ziekte, met een lichaam dat helemaal niet lekker voelt, een hoofd zonder haar en ouders die zich veel zorgen maken. In haar droombos is ze Holly de danseres, de elfenprinses met rode schoentjes, die heerlijk kan genieten van alle mooie dingen en heel hard kan lachen.

Ze noemt haar bos The Rainbow Forest, het Regenboogbos. Aan de puntjes van de blaadjes hangen waterdruppeltjes. De zon schijnt erdoorheen en er verschijnen overal regenboogjes in het bos. De bomen hebben gekleurde bloemen en er zijn heel veel lieve dieren. Elke keer als ze zich niet lekker voelt, kan ze in haar gedachten in haar Regenboogbos zijn.

Een vriend tovert voor haar een klein boompje om tot Regenboogboom die Holly naast haar bed kan zetten, zodat ze altijd op haar eigen plekje kan zijn. "Dank je wel," zegt Holly, "maar ik heb die boom niet nodig. Ik weet hoe het Regenboogbos eruitziet. Ga met die boom naar alle kinderen van de wereld die het nog niet weten. Ik wil graag dat alle kinderen onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten." In 1986 is Holly overleden. De mensen om haar heen beloofden dat ze haar wens in vervulling zouden laten gaan.

Elk jaar tellen wij meer vrijwilligers die kinderen helpen hun eigen Regenboogbos te ontdekken, de weg naar hun eigen veilige plek. Sinds 1992 bestaat de Regenboogboom in Nederland, dankzij de oprichters Renée en Evert-Jan van Zandvoort.

© 2012 - 2019 Regenboogboomkristallen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel